tisdag 5 april 2011

Är vi bättre föräldrar

för att vi använder barnvakter? Det och mycket annat ville Svd undersöka. Läs om hur barnvaktföretag, föräldrar och barnvakter förhåller sig till barnens behov.

Idag avslutas artikelserien med kommentarer. En pappa skriver ungefär så här: Jag tycker synd om de föräldrar som missar tiden med barnen och arbetar övertid.

Fler pappas pannkakor till barnen!

3 kommentarer:

Evas värld sa...

Är det något jag aldrig ångrar så är det den tid jag var hemma med mina barn. Är det något jag ångrar är det att jag var så besatt av att visa världen att jag kunde jobba heltid och ändå ha tre små barn.
Sex timmars arbetsdag kämpade vi då för, fortfarande en bra idé tycker jag, i synnerhet för småbarnsföräldrar

Sofie B-C sa...

Jag håller helt med -fler pappor (och pannkakor ...)åt barnen! Barnvaktfrågan är ju knivig, det finns ju så många olika skäl för att jobba och ingen standard-lösning är väl helt god eller ond. Men visst kommer man väl en bra bit på vägen om mamma och pappa tar samma ansvar!

Och med lite distans till småbarnsåren kan man väl nästan med säkerhet säga att tiden med barnen varit oslagbar! Få säger väl egentligen i efterhand att de önskade att de spenderat mer tid på jobbet ...

Ser att våren skyndar långsamt hos er. Det måste vara jobbigt men kylan -men ni har ju samtidigt ett landskap som saknar motsvarighet ngn anna stans. Vilka vackra foton du har tagit!

Granne med potatisodlaren sa...

När jag väntade A sa min kompis med två barn att: Jag har aldrig ångrat den tid som jag har varit med flickorna. Bara den tid som jag har missat.

Och jag håller med. Därför blev jag lite nedstämd av att så många föräldrar i Svenskans artiklar tycker att tiden på jobbet är så mycket mer värd än den tillsammans med barnen.

Tack Sofie, för dina fina kommentarer om mina bilder. Det går långsamt framåt med våren, men idag var det ljuvligt på altanen.