fredag 13 maj 2011

Veckan som gickNässlor vill jag ge till de chefer på socialförvaltningen som inte förstår när ett brott är ett brott. Jag ryser när jag hör hur den ansvariga sjuksköterskan säger: Vi har inte för vana att anmäla våra kunder. Vem ska då anmäla brott som sker på Luleå kommuns boenden?Nässlor är inte bara dåligt. De gör inte bara ont. Vårens bästa soppa är denna: Plocka 2 liter späda nässlor och toppar.. Skölj dem. Koka upp 1,2 liter vatten. Lägg i nässlorna och låt det koka i en kvart. Ta av och sila spadet i en kastrull. Hacka nässlorna smått. Lägg i två buljongtärningar i spadet. Koka upp. Gör en redning på två matskedar kallt smör och tre matskedar vete mjöl som du lägger i. Koka i fem minuter. Lägg i nässlorna och häll i en halv deciliter grädde. Smaka av med salt och peppar. Servera med ett löskokt ägg, lite rädisskivor och något strå gräslök.

Vargen från Gällivare trivdes aldrig i det sommarvarma Dalarna. Varje dag har sändaren på vargen visat hur han snabbt rör sig norrut. Mot renbetesland. I Arjeplog fälldes en björn. Länsstyrelsens personal sköt den i skyddsjakt.
Vi vill alla ha ett hem. Bostäderna i hela landet har ökat i pris. Ägarlägenheter är en form av eget boenden som regeringen har infört. Det blev inte populärt.

Inga kommentarer: