fredag 10 augusti 2018

Vardagskul

En fantastisk dag vid Storforsen
Det gäller att strössla med de underbara ögonblicken bland de grå måstena till och med denna sommar när varje dag har varit badbar. Det är en vecka sen vi for till Älvsbyn för att serva vår Cittra som har ett dussin år bakom sig. Väl där så kom vi på att vi var bara en halvtimme från Europas största fors. Det är väldigt länge sen vi var där men nu fick vi en naturupplevelse och ett varmt möte med våra italienska bekanta från Kåbdalis.
Det är något helt speciellt att vandra på spången och se hur vattnet störtar ner och sjunger samtidigt som den gamla forsen är helt död.
Här är ljumma naturbassänger som vi kunde simma i. Normala år är de rätt iskalla men i år är vattnet alldeles ljumt.

Det blev en sån där dag när allt var perfekt och t o m lilla Älvsbyn kändes som en stad fylld av liv och häftiga butiker. Här är Centrumkonditoriet med bakverk från förr.

Det har varit varmt och ibland har jag kört rätt ut till havet. Här är Tjuvholmssundet med sin långa sandstrand och den djupa farleden mellan Sandön och fastlandet. Här kan de största fartygen passera om den nya farleden är blockerad men nu händer det aldrig. Det syns att vattnet har kommit igen. Halva stranden ligger under vattenytan och det är inte så långgrunt som det brukar vara.

Hela älven fylls med massor av vatten och vi har fått en ny årstid. Sensommar eller förhöst Det regnar på nätterna och vinden sliter i allt som växer. Luften är fylld av frön och pollen. Badvattnet är lite svalare och stranden där jag brukar vara försvann. För första gången sen slutet på juni är det svalt när jag går till brevlådan. Idag är det inte läge för att ha bara ben.

Rönnbären rodnar och jag har en känsla av att jag har tappat bort något. Vad skulle det kunna vara? Kanske den där känslan som uppstår nät vi inser att vi har en hel sommar framför oss den första varma dagen i maj. Vilket är lite bakvänt. Förväntningarna inför hösten är ju alltid något helt underbart. Alla nya böcker, teaterföreställningar och utställningar. Alla chanser till att upptäcka massor av häftiga, speciella och spännande saker.

Hur är det hos er?

Inga kommentarer: