tisdag 27 september 2011

Nattens regn

Det låter som någon jobbar hårt med att spola av fönstren. Eller som om det är en hjord med skalbaggar som rusar fram och tillbaka i vinden. Det öser ner. Dörren slår igen bakom ryggen när jag kliver ut på bron. Vinden kastar regnet rakt mot mina bara ben. Men jag fryser inte.

Igår tömde vi ur vattenledningen i trädgården. Den kunde ju frysa.

Idag känns inte ens den hårdaste vindpust kall. Regnet avtar. Ljuset smyger in i det svarta, våta.

Grålila är denna tisdagsmorgon.

Och jag måste få tipsa om en artikel i DN. Det är  Mats Thorslund, Bettina Meinow och Marti Parker som med sin forskning visar att valfrihet när det gäller vård och omsorg för de som fyllt 77 år inte fungerar på samma sätt som när vi medelålders ska välja vårdcentral.

Hur ska någon kunna göra ett informerat val när ingen får den information som är relevant?

2 kommentarer:

Jane Morén sa...

Ja Eva, det där med att välja hemtjänst. Jag minns när mamma fått sin stroke och äntligen skulle få åka hem. Vi skulle välja hemtjänst, det fanns 70 utförare av hemtjänst att välja på. 70! Det faller ju på sin egen orimlighet att en gammal skör människa ska kunna leta sig fram bland alla de glassiga broschyrerna till rätt företag. Helt vansinnigt. Dessutom: alla dessa biltransporter, företagen har ju kunderna utsprida över hela stan, det kan inte vara bra för miljön och stjäl enormt med tid som istället kunde läggas på de gamla.

Granne med potatisodlaren sa...

Det är inte lätt. Min mamma hade väl cirka 20 att välja på men det går ju inte att överblicka det heller.

Till slut efter att ha haft den kommunala hemtjänsten som inte fungerade, bytte vi till samma som grannen. Det funkar. Men personalen byts ut hela tiden. Det är långt att åka för de som jobbar eftersom att lönerna inte räcker för att bo nära. Just nu finns det många som min mamma gillar. Men allt kan ändras på ett kick efter som att jobben inte är attraktiva för människor som bor där hon bor.