lördag 29 oktober 2011

Det är synd om medelklassen

Tjata om att vanlig medelklass med dyra hus har det svårt. Tyck synd om dem.
Det går ju inte att hinna med städningen. Hitta på ett ord på fenomenet. Livspussel. Inför till synes stora, goda politiska beslut.

Och vips: Alla gator med dyra hus och dyra lägenheter fylls av den nygamla underklassen. Städerskor utan namn från forna öststater.

Hon som städar varje dag och lagar mat och som har sitt rum i källaren får inget namn. Hon är bara städerskan. I Nockeby, Äppelviken, Näsbypark och överallt där de stackars svenska medelklassfamiljerna klagar över att de inte klarar av sina liv.

Ja, det är synd om medelklassen.

5 kommentarer:

Evas blogg sa...

Jag gillar dina formuleringar. Kan bara instämma i det du skriver! Jag skrev en kort berättelse i somras, utifrån Madicken. Dagens Madickens familj har en hemhjälp som heter Alva och är från Polen.

Granne med potatisodlaren sa...

Tack Eva. Jag blir så förtvivlad när dagens Alvor inte räknas för mer. Varför ska vi vara med och skapa jobb med löner som man inte kan leva av, kanske överleva med lite bostadsbidrag, försörjningstsöd och så är vi där igen och betalar med skattepengar. Istället för att använda dem till nyttigare projekt.

kajsastina sa...

Javisst är det så för familjer med stora hus och städhjälp, en del kanske svart. De har kommit hit för att få det bättre, men har inte råd att ta hit sitt/sina barn (exempelvis fr Polen). Dessutom gillar jag inte heller ordet "livspussel". Familjerna måste ut och jogga och styrketräna - vet de inte om att städning är bra motion också?

Evas blogg sa...

Håller med, det känns som om vi tar ett stort kliv bakåt i tiden. Och de som tjänar mycket pengar kanske kan dra ner på arbetstid=mindre lön, så de som ska ta hand om deras skit kan få mer betalt.

Granne med potatisodlaren sa...

Vuxna människor som argumenterar för subventionerad städning i hemmen och anför att de slipper bråka om vem som ska städa borde få höra Väx upp i stället för att få bidrag.