tisdag 6 december 2011

Glada tillrop

Jag fick ett glatt tillrop igår. Det var Karin som kommenterade gårdagens inlägg. Hon kände på sig att ekonomin växer i norr, men att det är ganska okänt i söder. Allt vi får veta när vi följer med i de stora medierna väljs ut av människor som naturligtvis väljer det som de tycker är viktigast.

Viktigt blir det som händer nära. Och nära är aldrig, eller nästan aldrig, mer än några kilometer från Mariatorget. ( En stor andel av Stockholms journalister bor där.)Vilket innebär att de flesta förorter runt huvudstaden står utan bevakning.

Finns inte den vardag som de flesta lever i skildrad i medierna då blir passar pusselbitarna inte in. Med stora hål håller inte vårt samhälle ihop och vår tillit försvinner. Vi och dom. Så skapar man en bild av oss som några som aldrig kan bli ett vi igen.

I kväll sänder SVT en dokumentär om de män som roffat åt sig. De som välte vårt ekonomiska system. Helt enligt de regler som aldrig får ifrågasättas. Den ska jag se för att jag hoppas på att om vi får veta mer så kan vi ta bättre beslut.

1 kommentar:

Jane Morén sa...

Den ska jag också se Eva! Och förorten och glesbygden ska också bevakas!