fredag 15 juni 2012

Kan inte hejda mig

- Jag kan inte hejda mig, sjöng Robert Broberg om hur det var att se en vacker tjej. Jag kan  hejda mig, borde Leif Wikman, tänka, nu när han är upptäckt. Vad han har gjort? Jo, han har sällat sig till kretsen av före detta politiker som försöker att gömma sina inkomster för att få behålla hela sin avgångsersättning från skattebetalarna. Är driften att få behålla sina förmåner lika stor som driften efter att få möta kärleken?

(En fotnot: Kommunalrådet Karl Petersen som är politiskt ansvarig för Stadsbyggnadskontoret som betalat ut arvoden till Leif Wikmans företag tänker förändra reglerna.)

Några som inte har kunnat hejda sig är de statliga direktörerna och politikerna i Frankrike. Francois Hollande gick till val på att sänka allas ersättningar som dessa maktens män gett varandra och nu har han påbörjat sitt arbete. Parlamentarikerna ska få sina ersättningar sänkta med 30 procent. Och med detta grepp vann partiet  många röster i veckans val. 


För varje år som går ökar antalet elever i nian som inte har betyg i alla ämnen. Socialdemokraterna passade på att lägga fram ett förslag om att alla som har kurser att avsluta efter skolåret ska kunna tvingas gå fyra veckor i skolan på sommaren.


Förslaget är inte så kontroversiellt som det låter. Många skolor har sommarklasser för att hjälpa elever att komma in på gymnasiet.

Kommer Sverige att gå vidare från gruppspelet i fotbolls-EM? Inte om tvåmålsskytten Andrij Sjevtjenko får bestämma. Matchen mot England kan alla lulebor som vill se på en Storbildsskärm i Stadsparken.
På torsdagen var vår kung i Malmberget och invigde den nya huvudnivån i gruvan. Samtidigt berättade alla medier om hur Karin Matsson i Piteå fått en ovanlig enkrona. Texten på den ena sidan löd: Vår horkarl till kung. Och nu vänder vi blad...

Äppelblommen doftar, solen skiner mellan molnen, och det känns som om sommaren är lång. Eller som vi säger här uppe. Nu är det en vecka kvar till det vänder.


Inga kommentarer: