onsdag 8 augusti 2012

Överlevare

Vid körsbärsträdets fot lyser det. En krukros från förra sommaren har överlevt. Det gör mig glad. Ja, när växter som egentligen inte borde klara av vintern står pall och kommer igen. I våras vände jag på all jord som jag hade tömt ur förra sommarens krukor. Jag hittade både en lavendeltuva och en limefärgad Lysimacia nummularia, penningblad. Nu blommar bägge på den andra säsongen. Det är ovanligt.

Runt om finns penséer som är frösådda med vinden eller fåglar. På dem kan jag se att jorden inte är direkt näringsrik. De flesta ser ut som miniatyrer.

I den runda rabatten som förut fylldes med sommarblommor har vi satt ner julrosorna från förra julen, De har blommat hela sommaren. Nu undrar jag om de inte vet vilken årstid det är, eller om, sommaren här liknar december på deras ursprungsväxtplatser.


2 kommentarer:

Evas Värld sa...

Vad härligt med din trädgård! jag satte ner julenen i en kruka på balkongen, kunde inte med att slänga den. Nu kanske den får följa med ut till ön.. :)

Granne med potatisodlaren sa...

Julenen klarar sig nog bra på ön. Jag märker att vatten har bra effekt på både toppar och dalar när det är kallt, eller varmt. Nu hoppas jag att julrosorna klarar av att leva över nästa vinter. Och att årets lavendel också kommer igen. Kan jag ha en lite lavendelrabatt.