onsdag 5 december 2012

Det heter privatlektioner

Vilket skitsnack! Ja, vilket babbel! Vem är det som inte fattar att det är elever med föräldrar som tjänar mer än genomsnittet som kommer att kunna ge sina barn privatlektioner med RUT-avdrag. Vad är det för nyspråk när människor upprepar ett helt annat ord. Ja, när de döper om privatlektioner till läxhjälp. Det handlar inte om något annat än de privatlektioner som alltid getts till de elever som har föräldrar som kan betala. Nu blir det billigare för dessa föräldrar, men inte tillräckligt billigt för att de barn som borde få jobba med en lärare enskilt kommer att ha råd

Nej, det blir som när jag växte upp. De som hade föräldrar med hög lön gick i privatskola om de behövde extra hjälp. Idag går många barn i privatskola som alla skattebetalare betalar. En del som behöver extra hjälp får skattesubventionerade privatlektioner men ingen diskuterar vad vi borde göra för att de flesta skulle få rätt kunskaper.

Men

 Läxhjälp är något helt annat.

Läxhjälp är när studenter hjälper elever på skolor där de bor. När gamla elever återvänder och hjälper sina grannbarn.

Det är inte när företag startar verksamheter med timpriser över 400 kronor. Företag som sen tar sin subventionerade inkomster och låter dem resa mellan skatteparadisen.Företag som skapar räntesnurror för att aldrig gå med vinst i Sverige och därmed betala skatt.

Men trosvisst hör vi mantrat om att det är bra att svarta löner blir vita. Ja, för då kommer skattesubventionerna leda till att företagen betalar in skatt.

2 kommentarer:

Eva Swedenmark - Livet enligt mig sa...

Härligt Eva!! Du har så rätt och jag är precis lika förbannad som du!

Granne med potatisodlaren sa...

Tack för att någon ser. Hur kan alla dessa reportrar använda regeringens nyspråk? Hela denna morgon har de oreflekterat kallat betalda privatlektioner för läxhjälp.