fredag 22 februari 2013

Heja NSD

Hamburgare med kött från fyra länder gav två barn ehecsmitta. Köttet gick att följa genom halva Europa. Men hur ska vi få säkert kött om spårningen innebär att det kommer från hur många djur som helst?

Känslan inför hamburgerkött kanske blir den som en resenär till Konstantinopel skrev. Han fick vara med och dricka kaffe och skrev hem att det smakade ärtvatten. Det tog ett kvarts sekel innan det första pundet, eller halvkilot importerades till Göteborg i slutet av 1600-talet.

Kaffe och tidningen. Så börjar dagen för 31 000 NSD-läsare, eller kanske är det några som dricker te? Antalet prenumerationer av papperstidningen minskar med 4 procent men antalet läsare ökar. Dessutom är NSD den första tidningen som är nominerad tre år i red för lokala grävprojekt. Både GRÅVBLOGGEN och reportagen om landstinget har chans att få guldspaden.

Utmärkelser har Mando Diao fått för sitt senaste album. Nu senast en grammis. Lyssna på hur de tar sig an en klassiker på ett helt eget vis. Heja Fröding.

Till oscarsgalan far Searching for Suger Man och regissören Malik Bendjelloul. De har nominerats i dokumentärklassen. Lycka till.


Denna vecka är lov. Sportlov för alla elever i Boden och Luleå. Vädret spås bli ovanligt varmt och soligt. Solen är uppe nio timmar och femton minuter. Nu är det bara att glädjas och surfa med alla fina vårvinterdagar.


Inga kommentarer: