torsdag 21 mars 2013

Lite nostalgi

Godmorgon kära läsare. Idag har jag fortsatt med att titta på bilder från förr. Här är tolv emaljbilder från 2009. De hänger på Galleri Skådas vägg när vi hade vår utställning "Ateljé sökes". Den stora ateljén i Fritz Olssonhuset var tömd och huset var på väg att rivas när vi bestämde oss för att visa vad vi gjort där och med våra bilder efterlysa en ny plats där vi kunde jobba vidare.

Sedan dess har flera olika ateljéer öppnats och stängt. Sedan dess har vi skingrats.

Elin Alexandra har satsat på Kulturgården i Kyrkbyn. En fantastisk mötesplats för konst, musik och teater. Linnea Henriksson finns på Galleri Syster. Elsa Rensfeldt jobbar i sin egen ateljé och var med på Norrbottenssalongen. Anna Sandberg bor i Köpenhamn och arbetar vidare med sina bilder som också var med på Norrbottenssalongen. Marie Glaas Åman finns i Konstnärerna Nord och Lars-Erik Gunnars har varit med och startat Studio 31. Fred Öhman studerar och målar på somrarna och jag jobbar på Kronan.

En rivningslägenhet med ett tiotal konstnärer har resulterat i så många olika verksamheter. Det vi upptäckte tillsammans var att det är viktigt med att ha en plats där vi kan mötas. En plats där idéerna stöts och blöts för att vi ska kunna nå ut.

Inga kommentarer: