tisdag 19 januari 2010

Inget slask än

Annika har hittat slask idag. Jag hittade ett hjärta. Det är fem minusgrader och lilagrått.
( Ljuset från gatlyktan färgade snön turkos. Det är mycket snyggare.)

Jag håller på med ett experiment. Lingarnet som jag har hemma har fel brunfärg. Nu ska jag färga det mer åt kaffehållet. Det ska bli spännande att se om det blir något resultat. En dam i Boden vill ha en sjal i den nyansen. Så jag får pröva.

Idag är annars en ilsken dag. Jag dricker te och försöker tänka bort ilskan. Ler och skojar, men jag är arg. Eller besviken. Jag hade hoppats så mycket på att saker och ting skulle bli lättare och lättare. Men idag kom de svar jag inte ville ha. Skulle vilja skriva alla svordomar jag kan komma på. Men då, i tanken på dem, börjar jag fnissa. Det är bara att ta nya tag.

Jag får titta ut på dem klarblå kvällshimlen blanda en drink och försätta mig i stämning för l'heure bleu. Lyssna till Melody Gardot, eller Jane Birkin. Få nya krafter.

(Planera för framtiden. Tänka på att det blir trädgårdsmässa. Skåneresa. Och ganska många dagar i Stockholm någon gång i april.)

Idag doftade snön vinter. Köket var fyllt av dofterna från Astrids kalops. Yllehalsduken luktar min nya doft från Issy Miyake. Det borde räcka för att hitta nya tag.

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Cheer up baby, eller vad man säger.

Maria Moln sa...

Skönt att du kan skratta åt dina svordomar. Mitt i besvikelsen. Så är det väldigt fint att ha saker att se fram emot...

Granne med potatisodlaren sa...

Det är sant. Tänk att sitta här och tänka på fula ord. Det fick mig att fnittra ordentlig.