onsdag 20 januari 2010

Om intryck

Idag gladde mig Jessica Gedin när hon berättade att alla intryck som hon möter sätter igång hennes hjärna. "Det är som om hjärnan viftar med händerna och ropar -här är jag!, sa hon i teves morgonsoffa.
Där känner jag igen mig. Det krävs broderier och stickningar för att stänga av min pladdrande hjärna.
Jessika Gedin, hon använder korsord och två BBC program på teve. Ni vet de där programmen där förvånade engelsmän far till solen eller ut på landet för att hitta sin drömbostad. När tittarna i sakta lunk får o:a och a:a över badkar på tassar och utsikter över havet.
Mitt starkaste intryck denna morgon är strimman av sol på marken. Det är första gången sen i november som jag ser sol där. Vi får ju hålla tillgodo med sol på älvens is i den mörkaste midvintern.
Strimmor av sol, strålande klart och en helt ny dag. Vad kan vi mer begära?

3 kommentarer:

Jenny sa...

De programmen på BBC brukar jag också titta på när jag har tid. Jag gillar BBC. Det är fascinerande att människor har så mycket pengar så att de kan välja och vraka mellan utsikt och badkar på tassar - eller till och med ibland få både och.

Granne med potatisodlaren sa...

Fascinerande var ordet. Jag kommer ihåg när "Parambolen" kom till oss, då satt vi hela dagar och tittade på BBC. Tablån innehöll både gör om dig och ditt hus och samhällsdebatt på den tiden. Mina flickor som var små älskade en av inredningsarkitekterna som heter Lawrence i förnamn, han med de långa skjortärmarna. Vet du vem det är?

Jenny sa...

Nej, jag vet inte vem Lawrence är.

"Parambolen"... I Skåne kallar de den för "Spegeln".