fredag 18 november 2011

Bilskumpad mjölk en ny delikatess

 Maria Larsson, äldreomsorgsminister, kristdemokrat, är berörd av hur de äldre behandlas av Carema. Socialstyrelsen får in allt fler anmälningar om missförhållanden. Men Varken Maria Larsson eller moderata statsministern Fredrik Reinfeldt tar initiativ till att förändra lagarna som gäller upphandling av äldreomsorg.
 -Det här är bara enstaka fall. Detta är inget stort problem, låter statsministern hälsa.

Maria Larsson är helt säker i sin tro på att de multisjuka äldre som finns på våra vårdboenden kan välja själva var de ska bo. Tvärtemot vad all forskning visar.

Vi som varit med och stått i kö vet att det oftast inte finns några val. Antingen säger man ja och får det som finns, eller så får man stanna hemma.


 Och så till något helt annat.

Hur långt måste mjölken till skolorna i Luleå färdas innan barnen får dricka den?

Varje dag åker mjölken från mejeriet på Bergnäset ner till Umeå innan den återvänder och serveras i skolornas matsalar. Eleverna får inte "sjörullad" mjölk i glasen, utan E4-skumpad dryck.

Ni som åker längs med E4:an norrut från Sundsvall ser Västernorrlands länssymbol det färgglada Y:et som Bengt Lindström skapat. Denna vecka har en bluff med bilder avslöjats. De var inte målade av Bengt Lindström.


Jag undrar verkligen om det är möjligt att upphandla vård, skola och omsorg utan att en för stor del av skattepengarna hamnar där de inte gör nytta. Det är en nackdel. Den andra är att om man privatiserar våra skattepengar så kan de användas utan att vi medborgare får någon insyn. Gymnasiet får mer än 2 miljarder kronor mindre och nu minskar dessutom anslagen till äldreomsorgen.

Läs mer här.


Lite tidsfördriv har jag gjort här.Inga kommentarer: