fredag 12 april 2013

Bytt, bytt kommer aldrig igen

Nu är det dags. Ja, nu är det vår enligt trafikbestämmelserna. På måndag ska alla ha bytt ut sina dubbdäck till sommarhjul. Ja, om inte kung Bore vill annat och ger oss ett rejält snöfall igen.

Bytt åsikt har Miljöpartiet. De tycker nu att regeringens nedsättning av arbetsgivaravgifterna, för alla under 26 år, är en god idé. Detta trots att ungdomsarbetslösheten har ökat sedan det blev billigare att anställa unga. Jag tror att detta är priset som partiet fick betala för att synnerliga skäl blev särskilda skäl när det gäller prövningen av om barn ska få stanna när deras flyktingskäl prövas.

Byta gymnasieprogram och skola får de som går i ettan och tvåan på Praktiska gymnasiet i Kiruna. Föräldrar och elever har valt detta privata alternativ, men skolan stänger sin verksamhet trots att utbildningsprogrammen inte finns någon annanstans i Malmfälten. Vill frisöreleverna ta sin examen blir det att pendla till kusten.

Byta inställning till sina anställda får butikskedjan Change göra. De dömdes att betala 50 000 kronor för att de ville tvinga sina anställda att bära en namnskylt med BH-storlek på i butikerna.

Landstinget riskerar att få byta personal. Nu berättar den före detta chefen för vårdcentralen att det var hon som tyckte att det är en god idé att läkarna skriver intyg på sin fritid. I Arvidsjaur funderar läkarna och sjuksköterskorna på att säga upp sig. Men divisionschefen vill låta polisutredningen fortsätta. Jag undrar vad åklagaren ska göra när han varken kan visa att personalen har brutit mot vad arbetsledningen har sagt och att de inte heller har tjänat något på intygen personligen.

Byta kolhydrater är något som vi alla gör. Vi byter ut potatis, ris och pasta mot alternativ från Nordafrika. Proteinrikast är kamutvete från Egypten. Nyttigt och lite som ris från stenåldern. Ja, då åt vi protein för att bli mätta innan vi blev stationära och kunde odla spannmål.

Stationär har inte Eva Nordmark varit. Hon var aktiv inom socialdemokraterna i Luleå, arbetade på det som vi idag kalla Unionen och blev vald till ordförande för alla kommunalanställda tjänstemän, SKTF. Idag är hon ordförande i TCO och nyutsedd ordförande i Luleå tekniska universitet. Det ska hon vara till valborgsmässoafton 2016.
Inga kommentarer: