måndag 8 april 2013

Knastrande frost och sol igen

Jag får ett mail som berättar att solen har lyst varje morgon i mer än en månad här vid älvens strand. Det är värt att fira. Klart väder innebär inte bara ljus utan även glittrande iskristaller. Trädgårdsmöblerna står som diamantbeströdda skulpturer på altanen och de första stegen mot brevlådan varje morgon är något ostadiga på frosten.
Jag går fortfarande ut för att hämta min tidning. Det är något helt speciellt att bläddra i prasselbladet. Något som gör att samma text i trycksvärta håller en annan nivå. Helt knäppt och inte ett dugg med verkligheten överensstämmande. Idag ska vi införa en kundtjänst för alla läsare. De som prenumererar får logga in en gång för alla och har sen tillgång till allt digitalt material, och prasseltidningen.  De som loggar in utan att vara prenumeranter kan fortsätta att kommentera alla artiklar med kommentarsfält, men när materialet som är digitalt får ett pris då kan de inte läsa dagens artiklar.

Detta att de digitala versionerna av tidningarna i Sverige kommer att kosta pengar är helt avgörande för om vi läsare ska få läsa goda nyheter. God journalistik är inte gratis.

2 kommentarer:

Min blogg sa...

Jag kommer aldrig att kunna avstå från prasseltidningen, vilken underbar stund att tassa ut och hämta tidningen, läsa den till dagens första kaffe. Det är vardagslyx!

Granne med potatisodlaren sa...

Nej, det är något helt speciellt att gå ut för att möta den nya dagen och hämta papperstidningen.