fredag 14 juni 2013

Det doftar kokkaffe igen

Edward Snowden avslöjade att vi lever i George Orwells värld. Inte i den Sköna nya värld utan 1984. Storebror ser oss även i Luleå där Facebook har invigt en 300 meter lång hall med servrar.

Lite skönare borde världen bli när konstnärer från Sverige, Finland och Ryssland samlar sig till utställningar i alla tre länderna. Med hjälp av internet kan alla se allt. Men alla i vårt land kan inte se framåt. Det märket vi när det blev upplopp i Husby. En av de förorter på Järvafältet där många isoleras från vardagen. Alliansregeringen föreslår då att staten ska flytta Diskrimineringsombudsmannens kontor med 100 anställda till Rinkeby eller Tensta.

Det har varit partiledardebatt inför sommaren i riksdagen.och då dök en person vid namn Persson upp från ingenstans. Det är vår statsminister Fredrik Reinfeldt som än en gång påpekar att de stora förändringarna i det svenska samhället stod Göran Perssons regeringar för. Det var han som efter Bildtregeringens friskolereform och läroplan från 1990-talets början kommunaliserade skolan, använde pensionsfonder och ökade klyftorna i samhället.

Varje dag är helt förstörd om jag inte får dricka minst en kopp kaffe på morgonen. Det märkte jag när jag försökte låta bli. Ibland får man en kopp som inte hjälper. Blaskigt, vattnigt nästan kallt kaffe. Det vill de nya kaféerna med kokkaffe undvika. Där serveras kaffe på mormors vis. Nymalda bönor i kannan med kokande vatten som hällts över. Inte något långkok här inte.

Bäst smakar kaffet när vi gör upp en eld på vintern. Då doftar och värmer koppen kroppen och då orkar man mycket mer.


Is-F som smälte bort i värmen.

2 kommentarer:

Eva Swedenmark sa...

Underbart! Ni är trendigare än Stockholm, kokkaffet har inte kommit hit än ... men det kommer. Kram på dig!

Granne med potatisodlaren sa...

Alla trendgurur kan slänga sig i väggen. Eva S och Eva BS behöver endast känna efter vad vi drömmer om. Har sett att din fina turkosa färg dyker upp i många reportage. Jag undrar när raketosten kommer. Kanske inte i den dyra förpackningen, men ostsorten.Kramar