tisdag 25 juni 2013

Öka klyftan?

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag lyssnar på radion denna varma morgon. Vad är det som är viktigast idag? Inte bostadsbristen, vanliga människors arbetsförhållanden eller att klyftorna i landet ökar. Nej!
Några drömmare får önska sig att Sverige ska söka OS. Har Stockholms och Sveriges skattebetalare ett behov av att kasta pengar på den Olympiska kommittén i Schweiz? Samtidigt i samma stad står 50 000 utan egen bostad. Busschaufförer strejkar för att de ska få vettiga arbetsförhållanden och slippa söka om sitt jobb varje gång politikerna säljer ut deras arbetsplatser.

Snart kommer årets bärplockare. Ska vi stå där och titta på när företagen förnedrar dem? Eller ska dessa människor som åker tusentals mil för att ska en framtid för sina familjer få bo, äta och få lön som oss i år?

Jag hoppas att både busschaufförer och bärplockare slipper vara med och betala för att andra ska få ut övervinster. I USA har 95 procent av inkomstökningarna gått till de rikaste en procenten. De som förlorat mest är de människor som har helt vanliga jobb. Och gud förbjude den som råkar ut för att bli arbetslös. Då finns varken sjukvård eller bostäder. Är det hit vi vill? Är det detta vi vill ha? Folkpartiet pratar otroligt mycket om att löneskillnaderna i Sverige måste bli större. Mellan vilka personer då?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har följt din blogg under en längre tid och blivit både informerad och upprörd. Vill tacka dig för de upplysande nyhetssammanfattningar du ger och framförallt för den vinkling de har,som får konsekvenserna att framträda tydligt. Vem är det som tjänar på ett beslut och vem förlorar

Gunilla

Granne med potatisodlaren sa...

Tack Gunilla! Jag blir verkligen glad för dina fina komplimanger/Eva