lördag 9 augusti 2014

En påminnelse från Stefan Sundström

Stefan Sundström är en stolt pappa som påminner oss om att socialdemokraterna och kommunikationsbyrån PRIME har haft en skandal tillsammans. Jag minns inte mer än att Luleås Niklas Nordström, fd ordförande i SSU, hoppade av politiken och fick jobb på Prime.

Från början en svensk byrå med lobbyverksamhet och kommunikation. Den grundades av Carl-Fredrik Sammeli .

I förra valrörelsen anlitade Svenskt Näringsliv Prime och Niklas Nordström för att påverka ledningen hos socialdemokraterna så att de skulle bli mer mottagliga för Svenskt näringslivs argument. Ett uppdrag som avslöjades först efter valrörelsen. Niklas Nordström påpekade att han aldrig hade smusslat med var han arbetade med, partiets ungdomsförbund ifrågasatte partiledningen och i årets valrörelse vill inte socialdemokraterna kräva att vinsterna i de företag som helt lever av skattebetalarnas pengar, ska investera dem i skolorna, vårdföretagen eller i sjukvården.

Är det en lyckad lobbyverksamhet eller ett parti som anser att det inte går att stoppa skattepengarna från att flyga iväg till skatteparadisen? Det lär vi aldrig få veta.

Niklas Nordström är idag kommunalråd nummer två i Luleå, kommunstyrelsens ordförande heter Yvonne Stålnacke. Han står inför sitt första val som andreman i partiet. Han blev kommunalråd när Karl Petersen gick i pension. Är alltså inte folkvald än.

För fyra år sedan när banden mellan Prime och socialdemokraterna avslöjades var många mycket besvikna. Kommer vi att bli lika besvikna nu?

Inga kommentarer: