fredag 12 juni 2015

Gamla män tar plats i etern och de har fel, fel, fel

Det är fullständigt sanslöst. Ja, helt på tok. Denna respekt som visas gamla direktörer oavsett vad de påstår.

Idag fylls morgonekot med Sören Gylls uttalanden om att alla politiker måste samarbeta med Sverigedemokraterna. Sören Gyll kommer från järnsvägssamhället Skorped i Ångemanland. Han började som säljare på det amerikanska företaget Rank Xerox som 23-åring och slutade sin karriär som ordförande för Svenskt näringsliv. Idag är han 75 år och har lämnat sina uppdrag.

Tillsammans centerpartiets kommunalråd i Uppsala vurmar han för att samarbeta med vårt enda parti med rötter i nazismen, Sverigedemokraterna. Stefan Hanna, c,  känner inte till vad Sverigedemokraterna står för när det gäller sakfrågor som kärnkraft, EU och migration men han anser att det är viktigt att samarbeta ändå. Det säger han i en intervju som inte innehåller den viktigaste frågan:


Om de sympatiserar med Sverigedemokraterna.

Istället får de chansen att sprida den vanliga åsiktsröran om att alla partier som kräver miljöansvar och jämställdhet bryter mot den heliga äganderätten.

Vill Sören Gyll och hans vänner prata om vad de tycker. Låt dem göra det i de forum där de hör hemma.

Ja, igår visade det sig att grunden för att Sören Gyll och Stefan Hannas vurm för Sverigedemokraterna har de hämtat från någon av de rasistiska siter som finns på nätet. Det är en rapport om välfärd som de påstår att FN står bakom men den är så tendensiös och felaktig att den slängdes i närmsta papperskorg av UNDP. Här är förklaringen.

Det som är helt uppseendeväckande är att Sveriges radio som fyra gånger på två timmar lät Sören Gyll och Stefan Hanna sprida felaktiga fakta inte har rättat inslagen genom att sända en intervju med Alexandra Parnebjörk som arbetar UNDP och som har alla fakta om den felaktiga rapporten.

Efter detta debacle undrar jag om Sören Gyll och Lars V Kylberg styrde Scania och Volvo enligt samma principer. Ja, var det någon som kom med obekräftade uppgifter så gasade de bara och körde på.

Bevare Uppsala för Stefan Hanna. Han som inte vet var han har hittat underlaget för hans vilja att styra Sverige tillsammans med Sverigedemokraterna.Inga kommentarer: