torsdag 3 mars 2016

Nostalgisk mamma


Idag är det 25 år sedan jag for in till Bodens lasarett för att föda vår andra dotter. Det var så kallt att jag hade lammpälsen på mig inomhus. Redan då hade politikerna bestämt att sjukhuset skulle flytta så det drog in polarvindar vid de orenoverade fönstren.

En bisak, men det kändes rätt exotiskt då.

Bortsett från detta har jag så fina minnen från vår första tid tillsammans. Vår lilla S var en solstråle trots att hon verkligen var pytteliten.( hon vägde 2, 3 kg och var 46 cm lång.)
Storasyster plockade fram dockkläder till S när vi skulle fara hem.

I alla år har S varit ett steg före. Allt har sett så enkelt ut. Ville hon simma så la hon sig ner och simmade. Ville hon åka skidor så satte hon på sig skidorna och åkte runt i spåret. Skulle hon cykla så tog hon cykeln och for i väg. På bilden är vi i Puerto de Soller på Mallorca. Det är bara några dagar innen S tar av sig simpuffarna och simmar iväg.

Det var en resa som vi minns med glädje. Vi har gjort en hel del resor tillsammans alla fyra, men en gång var det S och jag som åkte iväg till Korsika. Det var så roligt att få vara tillsammans och uppleva denna fina ö. S var elva och lärde känna massor med trevliga kompisar efter bara några timmar. Vi landade den 13 juli och fick uppleva nationaldagsfyrverkerierna på hotellets altan i hällregn. När det small kunde ingen säga om det var åskan eller en raket.

Det finns så många glada stunder, så många fina minnen och vi hoppas på många fler. Även om vi har långt till varandra i kilometer så är vi nära.

Fira ska vi göra när alla tentor är avbetade och vi kan ha en härlig helg tillsammans i Uppsala.

Vi får ha tålamod.
1 kommentar:

Evas blogg sa...

Grattis till 25-åringen!