fredag 25 mars 2016

Tuppen och katten ser allt ovanfrån.

Stella är helt lycklig över att det finns ett påskris i köket. Så otroligt kärvänlig att vi har fått flytta påsken upp på frysen. Påskliljorna står där sen förr över natten. Årets många minusgrader klarar de inte av.

Det märks att påsken är tidig redan när jag vaknar, ljuset talar om att det ligger att nytt lager snö på drivorna vid vägen. Kul med höga isiga drivor efter vägskrapningen, tycker Stella och tar sats. Hon flyger från de höga drivorna till cykelsadeln och sen upp i köksfönstret. Där kollar hon in och pratar högt så att vi ska fatta att nu vill hon ha mat, ett av de ord som hon förstår det andra är ut.

Varje morgon när ljuset kommer är det bråttom. Först är det ut, sen är det mat och därefter vill hon ligga högst upp på skåpet och hålla ordning på oss.

Det behövs. Ja, vissa saker bara försvinner här i huset. Bästa hårborsten, en del till dammsugaren, den bästa tuschpennan, fler och fler saker som jag undrar om hon har stoppat under köksskåpen, eller är det vi som städat undan dem?

Idag ska vi göra påskmat till dem som kommer i morgon. Det blir klassiker från Hiram och Anna B. Tröstmat.

Det kan behövas innan våryran kommer igen. Glad påsk.

Inga kommentarer: