onsdag 23 mars 2016

Vågor av hat som dödar

Det finns en tråd som binder samman
Allt hänger ihop säger en röst till mig när jag vaknar till. Ser på den ljusa himlen att klockan är före fem så det var väl en dröm. Men det är i alla fall lite sant. Ja, att många saker i vårt liv, håller balansen tillsammans, så att livet inte krackelerar.

Men tror man inte på, att det vi som enskilda tillsammans gör, skapar det liv som vi har och får, då finns det ingen anledning att hålla ihop.

Då är det lätt att tro på att en diktator, en förvrängd religion eller ideologi vet var sanningen finns.  Då är det bara att krossa, förstöra och trampa på alla andra för att ta makten. Ta upp tråden från 1800-talets vurm för den starke och rädslan för den andre. Fortsätta att väva på den väv som skapade rätten att skylla på någon annan när ens egna handlingar går fel.

Hur kan tyngden från dödliga bomber kring midjan ge styrka att döda, mörda, skada helt okända människor på väg till jobbet, på väg från Bryssel, och sig själv?

Vad är det för gud, eller ledare som kan förvränga verkligheten så grovt att denna handling ens finns som ett alternativ?

Varför är det möjligt att gå i ledband och följa efter dem som skadar och dödar  så många, i Afganistan, Irak, Turkiet, Pakistan, Syrien, Egypten, Frankrike, och nu Belgien?
Inga kommentarer: