tisdag 12 juni 2018

lite prat om blad och sån't

Linnétagetes
Här är en av mina favoritblommor, Lnnétagetes. Den växer i rabatterna vid Linnés Hammarby. Förra året satsade jag på exklusiva frön för att få uppleva dem i min rabatt men efter sex månader och 50 frön kom en stackars blomma i en kruka i fönstret i mitten av september. I år har jag fått frön av en trädgårdskompis på Facebook som också lever i zon 6. Jag sådde och fröna grodde efter någon vecka. Nu har jag två stora krukor fulla med mörkröda väldoftande tagetes. Ibland är möjligheten att mötas på nätet fantastisk.

Efter en kall natt
En måste ha bott i zon 6 för att begripa denna bild. Efter många varma dagar kom våren till oss vid älvens strand. Och vår hät betyder ganska få varma grader på natten. Nu får mina blommor vila under några filtar på natten. De kanske klarar denna bistra tid fram till nästa sommardag. Värst är det för Mårbackapelargonierna. De är verkligen inte vackra längre.


Vi har tagit ner våra fyra granar. Och fyra björkar för att öppna för ljuset. En sak som jag kommer att längta till är alla nya ljusgröna granskott som vi njöt av. En sak som jag redan gillar är att det är strålande sol på bron hela natten.

Inga kommentarer: