söndag 27 september 2009

Lite nostalgi och väderprat


Igår for vi till Boden. Där njöt vi av en glas- och en textilutställning. Körde vidare till Kafé Rävasten fd som det står på skylten. Där blommar malvorna och vi satt ute med vårt tea och våra nygjorda smörgåsar. Rosa malvor, gula björkar, röda rönnar och en ljum vind. Ingen skulle kunna tro att oktober är på väg i nästa vecka. Sommaren lyckas stanna kvar även efter långa kalla nätter.
På bilden står Ulrika Hydman Vallien vid sin Ormkvinna på Tuna. Det är fyra år sedan hon hade huvudrollen vid firandet av designåret 2005. Bilden är tagen den 26:e oktober och det första vintersnöfallet har slutat. Temperaturen har sjunktit till minus tio och Ulrika är stolt över att statyn är placerad i ett vanligt bostadsområde.
På Konstskolan i galleriet har hon avslutat hängningen av sin stora retroperspektiv och hela huset är fyllt av hennes figurer. Invigningen nästa dag är en fest som jag sällan ska glömma.
Jag var elev i ettan på konstskolan och tänkte inte skriva något om Ulrika. Men i och med att ingen annan tog tag i hennes besök så blev det ett reportage om hennes vecka i Norrbotten och hennes liv.
Mysigast var när vi lyssnade till en härlig guide i Gammelstads 1400-tals kyrka och värmde oss med svartvinbärsglögg.

Inga kommentarer: