torsdag 29 oktober 2009

Kyligare tider

Minus tio. Ser ni hur det känns. Stickande, ilande och otroligt vackert. .
Det är nu som skillnaderna i klimat märks mest. I Hammenhög gräver min vän i sina land och plockar de sista tomaterna i växthuset. I vår by är vi lyckliga över att vinterdäcken sitter på, att vi har hittat igen motorvärmarsladden i uthuset och att kommunen har sandat i Notviksrondellen när vi kör in till stan på morgonen.
Idag tänker jag mycket på centrum och perferi.
Dagens tidning berättar om en by söder om Gällivare där byborna får allas telefonsamtal. Precis så där som det är i gamla pilsnerfilmer. Ringer det till Johansson, så ringer det hos alla andra i Mettä Dokkas. Byborna felanmälde till Telia i maj. Idag svarar Telias talesman att:"Det är inte vi som äger ledningarna.". Han hänvisar till att ledningarna håller på att repareras av ägarna. Men det är inte byborna i Mettä Dokkas som hyr ledningar av bolaget, det är det Telia som gör, och som har ansvar inför sina abonnenter i byn. Byborna de får inte veta när de kan sätta in sina jack igen. Idag ringer det så ofta på nätterna att de har dragit ur dem.
Låt oss säga att samma sak skulle hända ännu närmare centrum. Att byborna var bosatta i Jakobsberg, (det är ungefär lika långt bort från stan), hade någon accepterat att bredbandet och telefonen inte fungerade som det ska i ett halvår?

2 kommentarer:

Jenny sa...

Antagligen hade de inte accepterat det. Det hade säkert blivit ett himla liv, med skriverier och stora rubriker i var endaste stockholmstidning.

Jenny sa...

Antagligen hade de inte accepterat det. Det hade säkert blivit ett himla liv, med skriverier och stora rubriker i var endaste stockholmstidning.