söndag 15 november 2009

Det här är också jag

Jag började tänka på vad som hänt i mitt liv när jag läste "sju saker som du inte visste om mig" på Jennys och Evas blogg. Vad är det för små pusselbitar som skulle ge en annorlunda bild av mig?
1. Jag gråter ofta vid avsked. Måste ha med mig näsdukar.
2. Jag älskar att sticka. Inte krångliga saker. Glada, enkla utan beskrivningar.
3. Jag hatar att packa. Har ofta bara en strumpa av paret med mig.
4. Jag har mött Mikael Manley, Jamaicas premiärminister och Pierre Troudeau, premiärminister från Kanada när jag arbetade på Haga slott.
5. Jag har vandrat i Les Landes i ett vänskapsprojet mellan Norden och de fransktalande länderna i Europa.
6. Jag samlar på alla frön som jag ser, sår, och blir lycklig när de tar sig.
7. Jag var med i filmen"Postcards from Paris" inspelad 1978.

7 kommentarer:

Evas värld sa...

Eva vilka underbara bitar av dig! Har du en bild av dig från filmen Postcards from Paris?
Jag gråter också vid avsked, alltid.
Vad kul att läsa!

Granne med potatisodlaren sa...

Jag hade den på video. Hittade den i en reahög för 20 år sedan. Men den försvann. Huvudrollen hade skådespelaren som spelar den yngsta systern i den amerikanska tv-serien om Förintelsen från 70-talet. Minns du den? Postcards... var urusel. Handlade om en amerikansk tjej som hamnade i Paris på ett utbytesstipendium. Jag var med i scener om universitetet och fick sitta i flera dagar på olika studentrestos och äta. Bra betalt var det. Jag tjänade 350 ffr/dag då, lika mycket som min dotter tjänande förra veckan.

Maria Moln sa...

Jag hade ingen aning om den filmen Eva. Synd att du inte har den kvar. I vilket sammanhang var du i Les Landes? Rolig idé att lista händelser i sitt liv som endast varat små korta stunder och som nästan försvunnit i glömska. Som ändå varit viktiga pusselbitar. Säkert är det så. Det är bara det att de inte finns någon att dela minnena med. Du har nu hittat ett sätt. Jag behöver inte spara dem till boken jag ska skriva om mitt liv -

Granne med potatisodlaren sa...

Skriv boken! Filmen var ett projekt som Martine var inblandad i. Familjen som hon bodde hos i Wien var delproducenter. Tack vare filmen hade jag lite pengar under jullovet när ni kom.

Evas värld sa...

Jamen här får jag ju lite förklaringar till hur det kom sig, visst är det roligt med sådana äventyr!

Anonym sa...

Kära Eva! Jag tycker så mycket om din blogg!
Efter att både ha bott i ditt hus, din gamla våning och arbetat i Luleå känns det skönt att via dig både andas luften vid älven och känna kylan stiga upp ur den samma. En stor kram till er alla.
PS. Milt väder, eldat i nyinköpt eldkorg, klippt klängväxter som vandrat in på logen, lagat tupp, från skånska Nobelleverantören, tockafarmen. Morris fick levern, via andra resten!
Kram från Anna i Bjärsjölagård.

Granne med potatisodlaren sa...

Vad kul Anna att du läser om vårt liv vid älven. Idag vill jag inte titta ut på snön som rinner bort i regnet. Temperaturen steg tio grader i natt. Tupp låter gott. Vi åt Astrids kalops. Kram!