fredag 13 november 2009

Härliga besked

(Fyra små hjärtan på väg att bli broscher.)
En härlig dag på många sätt. M som jag skrivit om förr fick idag de försäkringspengar som han ska ha. Han ringde glad och bjöd oss på middag för att fira.
(Jag hjälpte honom med att skriva ett brev för hans försäkringsbolag avslog alla krav utan prut. Det verkar som om de alltid säger nej och att alla måste överklaga för att få de ersättningar som de har rätt till. I samma anda som när arbetsgivare anser att avtal inte behöver uppfyllas verkar våra försäkringsbolag försöka smita från utbetalningar enligt de avtal de slutit med sina kunder.)
Härligt är också att vi har samlats och ätit god mat. Njutit av trevliga samtal och skrattat glatt åt många dråpligheter som när jag försökte elda upp fjärrkontrollen. Svagsynt som jag är så såg jag inte värmeljusen vid sidan om soffan utan placerade den fungerande fjärrkontrollen strategiskt mitt över en låga. Det stank. Men med lite vädring på iskall altan och nya batterier så fungerar den igen.
Lilla Vendela var på besök och drack Ramlösa ur ett litet barnglas. Först gick det bra sen sa hon anklagande att vattnet var för starkt. Tyckte att vi hade bättre vara i kranen. Men hon kunde inte begripa att vi inte dricker brussaft varje dag. Det är ett ord jag gillar. Saft som brusar, det verkar släcka törsten bra.
Ska smita ut och sätta upp lite marschaller i höstmörkret. De ska välkomna yngsta dottern när hon kommer körande från fest på stan. Det känns fortfarande konstigt att hon kör själv till stan efter alla dessa år utan vin och med telefonen vid sängen.

4 kommentarer:

Jenny sa...

Nu blir jag nyfiken Eva "fyra små hjärtan på väg att bli broschyrer" - på vilka broschyrer?

Granne med potatisodlaren sa...

Broscher...lite yra visserligen på den suddiga bilden. De väntar på att få silvernålar från Danmark...

Evas värld sa...

Jag tänkte att det var ett otroligt vackert omslag till en broschyr - men det blir ju jättefint med broscher!

Jenny sa...

Haha! Så fel jag läste.
Kommer bli finfina broscher. Hade säkerligen varit vackra som illustrationer på broschyrer också.