måndag 6 september 2010

Som en gammal vän

Idag ramar den gamla rostiga hamnkranen in
sommarens återkomst.
Havet fylls med segelbåtar, motorbåtar, jollar och en enda eka.

Jag väntar på att alla ska bli klara med sina ärenden. Upptäcker stans häftigaste mataffär. Fylld med mat från Asien, Ryssland och kryddor från Madagaskar.

Här diskuteras inte om mandelpotatisen är god. Kvalitén på riset i 50 kilos säckarna är mycket intressantare. Hittar vietnamesisk Nuoc Mam, en salt sås.  Den ska jag
blanda med kryddor och olja. Det blir dipsås till knytena med kött.

Tänk vad en ljum, solig eftermiddag i Södra hamn kan inspirera.

5 kommentarer:

Sophia Callmer sa...

Låter underbart med affären du hittade, just en sådan affär skulle jag vilja ha i min närhet i dag efter att ha varit på besök hos goda vänner och fått matinspiration!

Jenny sa...

Vad härligt det låter! Lagade du dumplings?

Granne med potatisodlaren sa...

Sophia, jag kände mig hemmablind när jag promenerade i solen och hittade en butik mellan restaurangen och godisbutiken. Den var helt full med så mycket spännande att jag blev alldeles lycklig.

Jenny, nej jag ska laga knyten med spenatblad och oxkött som man doppar i såsen. Lärde mig att laga det av mina kompisar från Vietnam i Paris.

Jenny sa...

Låter otroligt gott! Eva, det är du som borde ha en flik på bloggen med "Veckans smaskiga". Du verkar laga väldigt god mat efter spännande recept.

Granne med potatisodlaren sa...

Jag blir väldigt glad när du tror att det blir gott. Min familj tycker ibland att det blir mystiskt?! Det är länge sen jag hade någon Nuoc Mam-sås så vi får se om de äter.