min nya passion. Igår när jag hamnade på Ica hittade jag ett paket med oxkinder. Mer än ett kilo för 50 spänn. Hade ett minne långt borta bak i nacken om att det är en delikatess. Men hur lång tid tar det att tillaga detta något hårda kött?
Jag hittade ett recept i en kokbok som påpekade ganska strängt att minst fem timmar i grytan fick jag räkna med. Sagt och gjort.
Kinderna i grytan i 2 cm stora kuber. Rödlök, vitlök, morötter, timjan, lagerblad, salt och peppar, en buljongtärning, 3 dl rödvin, 1 dl portvin, 1 dl nypressad apelsinsaft och två skalbitar. Sen fick allt stå och puttra långsamt från klockan ett till klockan sex.
Nu har vi ätit upp allt. Tjejerna tog om två gånger. I morgon finns det ingen matlåda.
2 kommentarer:
La joue oui! Eva det har Gilles letat efter länge - Il n'y a pas mieux pour le pot au feu.
Nej, inget bättre!
Skicka en kommentar