måndag 29 november 2010

Oxkinder

min nya passion. Igår när jag hamnade på Ica hittade jag ett paket med oxkinder. Mer än ett kilo för 50 spänn. Hade ett minne långt borta bak i nacken om att det är en delikatess. Men hur lång tid tar det att tillaga detta något hårda kött?

Jag hittade ett recept i en kokbok som påpekade ganska strängt att minst fem timmar i grytan fick jag räkna med. Sagt och gjort.

Kinderna i grytan i 2 cm stora kuber. Rödlök, vitlök, morötter, timjan, lagerblad, salt och peppar, en buljongtärning, 3 dl rödvin, 1 dl portvin, 1 dl nypressad apelsinsaft och två skalbitar. Sen fick allt stå och puttra långsamt från klockan ett till klockan sex.

Nu har vi ätit upp allt. Tjejerna tog om två gånger. I morgon finns det ingen matlåda.

2 kommentarer:

Maria Moln sa...

La joue oui! Eva det har Gilles letat efter länge - Il n'y a pas mieux pour le pot au feu.

Granne med potatisodlaren sa...

Nej, inget bättre!