lördag 26 mars 2011

Varje månad betalar skattebetalarna

mellan 5-7 000 kronor för att familjen ska slippa hämta sina barn på förskolan, 2-3 gånger per vecka. Jag trodde att det var ljug, men det är sant. Det framkommer när Svenska Dagbladet undersöker barnvaktsföretagen. Istället för att satsa på företag som utvecklar landets ekonomi får vi unkna pigjobb som ingen kan leva av. Dessutom en massa barnvakter som ingen kan hålla kontroll på.

Jag kan inte sluta förundra mig. Hur kan det komma sig att barnomsorgen är så farlig för barnen att de inte kan vara där längre än några timmar? Varför kämpar inte barnens föräldrar för att förskolan ska bli så bra att de vågar ha sina barn där?

Tänk er att alla dessa barnvakter anställdes i barnomsorgen så att de flesta barnen fick tillgång till omsorg och lugn på eftermiddagarna.

Vad lustigt, då skulle inte föräldrarnas inkomster avgöra längre. Då skulle inte föräldrarna kunna använda klockslaget när deras barn blir hämtade som en klassmarkör. Och vi skattebetalare skulle kunna få insyn i vad våra skattepengar används till.

Då skulle inte de privata förskolorna kunna lura föräldrarna att de inte behöver ha öppet efter klockan 16.30.

 Då skulle arbetet med barnen ha ett så stort ekonomiskt värde att inga subventioner behövs. Alla skulle vinna. Barnen som får vara på små avdelningar med utbildad personal som är anställd med avtalsenlig lön. Dessutom skulle våra skattekronor inte strösslas över företagare som inte behöver redovisa hur stor del som används i verksamheten.

Inga kommentarer: