fredag 1 april 2011

Apelsintiden är slut

Att tänka före är stort och mycket billigare. Det får tekniska kontoret och fritidsförvaltningen lära sig nu när de två renoverade badhusen i Luleå och Gammelstad inte kan ta emot besökare som behöver assistens. Ja, om assistenterna inte har samma kön som sin arbetsgivare så kan de ju inte använda omklädningsrummet.


Nu ska alla husdjur skyddas från vanvård. I Norrbotten anställs en djurpolis som ska hävda djurens rättigheter. Polisen ska hålla kontakt med veterinär och upprätthålla skyddet i hela länet.

Vad som har hänt får vi inte veta. Men Norrmejeriers vd, Bo Rasmussen, har avskedat  två chefer med omedelbar verkan.

Håkan Juholt den nye socialdemokratiske partiordföranden tar sats och hoppar in på alliansens planhalva. Denna vecka påpekar han att arbetslösheten är högre idag än 2006 när regeringen tillträdde.

Tord Holmgren från Gällivare är en av fotbollsstjärnorna i den nya filmen om IFK Göteborg. Den handlar om hur ord som tillsammans och solidaritet har blivit radikala och sällsynta idag.

Sakta smälter snön ner och varje morgon får jag besök av nya tidiga sångfåglar. Snön dansar sakta ner från en grå sky och det är bara noll. Snöyra det är riktigt aprilväder.

2 kommentarer:

Cecilia N sa...

Då får vi hoppas att Sollefteås nya badhusbyggare tänker på det nu då.

Granne med potatisodlaren sa...

Ja, hoppas att de har tänkt före. Och att ni får ett fint badhus.