söndag 22 maj 2011

Franska kvinnor

önskar att sexismen i Frankrike diskuteras. De är trötta på att Dominique Strauss-Kahn försvaras utan att någon vet vad som hänt. Han är anklagad för att ha våldtagit en städerska i sitt hotellrum i New York. Varje år våldtas 75 000 kvinnor i Frankrike enligt tre feministiska nätverk som tillsammans med 1 000 kvinnor skrivit under denna artikel.

2 kommentarer:

Evas värld sa...

Intressant. Ytterligare en tragisk sak med denna DSK-affär är att det underlättar för den kvinna vi vi inte vil ha: Madame le Pen!

Granne med potatisodlaren sa...

Såg en av kvinnorna i Agenda som har undertecknat debattartikeln. Hon hävdar att klimatet för kvinnor i Frankrike idag är det samma som här före 1970. Kvinnor som våldtas och anmäler förlöjligas, ingen talar om vad offentliga av staten avlönade män gör. Istället pratar journalisterna och le Canards chefredaktör om att sängkammardörren är gränsen för vad man skriver. Då är det inte konstigt att missnöjeskandidater får många röster. Fy för Marine Le Pen, men varför kommer inga trovärdiga kandidater fram i de andra partierna?