måndag 2 januari 2012

Höj mysfaktorn

Nu har jag tänt 14 lampor i köket och lyssnar på sommarmusik. Jag är så in i benmärgen trött på alla grålila moln som stänger ute det lilla ljus som vi har. Jag försöker hitta nya strategier för att ta mig runt dessa skymningstider som vi kallar dagar.

Aurora, gryning, skulle det vara om bara molnen släppte fram en enda stråle med ljus. Men denna dag den första riktiga gråvardagen i år vill inte gå till sig. Vi får titta ut på våt snö. Tung snö. Snö som kan bli snögubbar. Snö som kan bli snölyktor. Snö som är bra till att skulptera med. Det är så vi får ta oss fram till nästa ljusa dag. Genom att låta lite kreativitet ta plats i det dagliga. Genom att höja mysfaktorn där lyktorna kan stå i lä från sydväst våtvinden.

1 kommentar:

kajsastina sa...

God fortsättning! Det är viktigt att man själv skapar sin mysfaktor och inte fastnar i dåligt väder prat. Just idag skiner solen, i Stockholm några timmar, så det är skönt att promenera. Själv lyssnar jag på musik inne, Aurora i P2 och just nu på - Spotify en cd med pianomusik (Clair de Lune).
varma hälsn