söndag 18 april 2010

Udda koppar med värmande vänlighet

Ett kafé med härliga udda koppar och otroligt goda kakor är Evas KONSTiga Kafé i Norra Sunderbyn. Här finns ett växthus fyllt med sommarblommor, drömmar och vänlighet. På den ombonade verandan möts spännande föreläsare och gäster varje vecka på sommaren. I den nybyggda ateljén med luft och ljus håller Eva konstutbildningar. Här kan alla få möta olika konstnärliga intryck och prova på.

(Mer om udda koppar kan du läsa hos Eva S.)

Längst in finns det ljusa gröna rummet där konstnärer ställer ut sina bilder och verk. Varje sommar sedan 2006 har jag fått chansen att visa min bilder och uppleva olika konstnärers världar.

Denna vecka börjar allt grönska. Den första sådden har blivit plantor och solen värmer . Då får vi komma och dricka den första koppen kaffe. Eva var modell i ett bildprojekt som jag gjorde det är därför hon har sitt attribut, penseln, mellan tänderna. Mitt attribut på kaféet är Stig Lindbergs kopp Salix. Den med pilbladen.

9 kommentarer:

Evas värld sa...

Där vill jag fika när jag kommer till Jämtland nästa gång!

Evas värld sa...

Men är jag snurrig, jag menar så klart inte Jämtland....

Granne med potatisodlaren sa...

Nej, så klart inte. Evas KONSTiga kafé är en pärla som gör vilken dag som helst till en fest.

Evas värld sa...

Ja vad kul! Det jag saknar från mitt journalistarbete var alla mina möjligheter att resa runt i landet. Nu blir det inte på samma sätt tyvärr! Men vem vet, en vacker dag kanske jag kommer flygande norröver!

Granne med potatisodlaren sa...

Du får söka nya miljöer till ditt författarskap. Kolla in trädkojehotellet i Harads, Storforsen i Älvsbyn, kaféet och ullcentret i Sunderbyn.

Jenny sa...

Håller med Eva S - jag vill också gärna fika där! Gillar ställen med "udda" ting.

Granne med potatisodlaren sa...

Jenny jag kan tipsa om hem som kan bli reportage, då kan du njuta av kaffet i byn.

Jenny sa...

Toppen! :)

Granne med potatisodlaren sa...

På allvar.