fredag 23 april 2010

Tycker ni också att det är skillnad?

Ibland finns det saker som man hoppas inte ska hända. Saker som man vet kommer att hända. Saker som man kan räkna ut av erfarenhet. Idag öppnade jag min tidning på morgonen och suckade och sa Jaha, nu har det hänt...igen. Egentligen så är det något som jag inte borde berätta. Ja, för det gäller en chef. En kvinna som arbetat sig igenom flera höga positioner. Hon är en mycket bestämd person som gör allt efter sitt eget huvud.
I veckans nummer av Veckans Affärer går hennes nuvarande arbetskamrater ut och säger att hon styr deras arbete med hjälp av hot. På två år har 25 procent av de anställda slutat.

Hon har börjat sin karriär här i länet. Varit revisor för ett bolag som anställde henne som VD. Hon arbetade i en organisation styrd av politiker efter det. Sen flyttades hon till en statlig arbetsplats där hon fick sitta och vänta på ett annat jobb. Flyttade till Stockholm där hon blev direktör inom landstinget. Något hände för rätt som det var hamnade hon på en Lobbyorganisation.

Det är där personalen säger att de är rädda.

Varför får vi sällan veta detta om män. Män som är dåliga chefer får nästan aldrig stå till svars på samma sätt som kvinnor. Varför får vi inte veta varför männen byts ut. Men om kvinnor läcker det ofta som ett såll. Jag säger inte att det är fel att dåligt ledarskap diskuteras. Jag säger bara att  mäns usla chefskap ska diskuteras lika öppet som kvinnors.

2 kommentarer:

Sophia Callmer sa...

Jag håller MED!! Dåligt chefsskap eller "skandaler" som kvinnliga chefer står för får en väldig plats trots att det finns många fler manliga chefer och jag tror att det förekommer minst lika mycket bland män. ha en bra dag! /sophia

Granne med potatisodlaren sa...

Tack, Sophia, vist är det som du säger. Naturligtvis är andelen dåliga chefer lika stor bland kvinnor och män. Ha det bra.:-)