måndag 2 december 2013

Tänk på ditt emotionella bankkonto!

Jan Aili heter rektorn för Matteusskolan i Stockholm. Jan Aili har fått i uppdrag att ena sin skola. Han väljer då att abdikera och lyfta in ett ledarskapsprogram från mormonerna. Alla lärare tvingas utbilda sig i att predika för barnen att de väljer själva. Ja, att det är de som har hela makten över sitt liv och att om de är ledsna så beror det på dem. Inte på yttre omständigheter.

Barnen är 6 år när de formas till till troende i framgång.

Detta är en kommunal skola i Stockholm som ligger vid Odenplan och som i somras öppnade en filial i huset där jag brukar bo. Där ska barnen utan att förstå, upprepa mantran om att de ska vara proaktiva och tänka på sitt emotionella bankkonto!!!

Som tur är har barnens föräldrar inte abdikerat och de har valt att anmäla rektorn till skolinspektionen. Ja, rektorn kan man ju inte få att ta ansvar med de regler som gäller idag, men skolinspektionen kan med lite kunskap få honom att förstå att han har köpt in skit för 750 000 kronor. Lärarna har redan förstått det.

Matteusskolan är en av tio skolor i landet som släppt in detta program, och i avtalet tvingas alla barn och alla lärare att göra reklam, delta i filmer och på bilder för att fler rektorer ska abdikera och lämna över skolan till företaget Franklin Covey.

Läs mer i Svd här.

Inga kommentarer: