torsdag 12 juni 2014

Det är skillnad på skit och pannkaka

Regniga, fuktiga och alldeles ljuvliga sammetsmjuka morgnar är något att spara till i höst.

Det går inte att missa att alliansen är skakade. Varje gång någon nyhetsredaktion visar hur orättfärdigt de regler slår som regeringen har drivit igenom slår så skickar de fram en statssekreterare.

Idag är det regeln som säger att en ensamstående mamma med bostadsbidrag förlorar mer än 3 000 kronor per månad om hennes son skolkar från skolan.

Ni hör ju själva vilken människosyn som detta bygger på. De allra fattigaste barnfamiljerna som har rätt till bostadsbidrag förlorar både det och studiebidraget när deras gymnasieungdomar inte går på tillräckligt många lektioner. Varför? Jo, för att regeringen har den uppfattningen att om en ung person inte går till skolan på alla lektioner då måste familjen straffas på två sätt. Då kanske de "slöa" föräldrarna får sina ungdomar att gå till skolan...

Tror ni att detta problem har varit stort? Tror ni att det är vanligt att föräldrar inte försöker att få sina ungdomar att gå på alla lektioner i gymnasiet?

Det tror helt klart denna regering och tar i så att alla anständighetsgränser passeras.

Men de svenskar som har en fastighet i Båstad, på Särö eller i Danderyd och som bor utomlands, de råkar inte illa ut när de skriver sig i Sverige och lyfter barnbidrag, föräldrapenning mm. Skulle försäkringskassan upptäcka att dessa personer fuskar då händer ingenting. För de reglerna har regeringen lagt fram. Du kan lyfta en halv miljon kronor utan att åka dit. Möjligtvis får du betala tillbaka barnbidraget fem år bakåt.

Ironiskt nog kan det vara så att de som gör så har hittat ett sätt att kunna utnyttja alla förmåner som vi betalar skatt till utan att betala ett öre. De är skrivna i Sverige och arbetar utomlands, där ingen svenska myndighet kan få reda på inkomsterna. De första åren kan de ta ut bidrag efter den inkomst de hade i Sverige. När de går i pension har de varit skrivna i Sverige tillräckligt många år för att inte få avdrag på grundpensionen.


2 kommentarer:

Nini sa...

Bra sagt. Har delat den på FaceBook.

OBS Det går inte att gå till din hemsida på länken evabergstensundberg.se. Tänkte titta på dina bilder men det gick inte…

Granne med potatisodlaren sa...

Hej! Nej, min hemsida ligger nere för restaurering. Vad kul att du delar inlägget. Ha det bra/Eva