En blåsig, härlig, doftande dag, i köket. S bakade långpannekaka, A bakade tre olika sorters muffins och jag bakade surdegsbröd. På spisen stod en gryta full med Boeuf B . Magen är full, glasen tömda och teet doftar citronblomma.
Inspirationen kom från Julia och Julie och glädjen över att maten blir så god på den nya spisen.
4 kommentarer:
Använde du Julia C:s grundrecept, är så nyfiken på det?
Jag använde ett som kommer från en 60-tals kokbok med franska recept.H P Pellaprat, (vilket namn), La cuisine familiale et practique. Det är en grundkokbok så jag broderar ut recepten en del. Han rekommenderar 3-3 1/2 timme puttrande på spisen. Och jag hade nog grytan igång ungefär så länge.
Jag byter ut fläsket i tjocka skivor mot några tunna skivor bacon, och jag använder inte vatten utan bara vin.
Men Julias recept ska jag prova när jag har hittat hennes kokbok.
Ser gott ut! Jag gör tvärtom, minskar lite på vinet och ökar på buljongen (testa Knorrs Fond du chef, jag är helt såld på den!) för att få fram mer av köttsmaken. Fläsket har även jag ersatt med lite bacon, tycker det blir för fett annars. Nu blev jag hungrig...
Jag ska prova din mer köttsmakande variant. Den kanske inte är lika tung i smaken.
Skicka en kommentar