måndag 22 mars 2010

Ett recept på farliga bullar

30 farliga bullar.(Kaloristinna och utmärkta att ta med sig ut på isen).

125 g smör
2,5 dl mjölk
50 g jäst.
Smält smöret och värm mjölken till 35 grader. Blanda i jästen.
Tillsätt 2 tsk malen kardemumma, 1 dl strösocker och 7-8 dl vetemjöl.
Låt jäsa i 20 min.
Blanda 100 g smör, 2 tsk vaniljsocker, 1 dl strösocker till fyllningen.
Kavla ut, sprid fyllningen och skär 30 bullar. Pensla med ett utrört ägg.
Låt jäsa i 40 min. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda i 7-8 minuter.
Blanda 5 msk florsocker med 1 tsk vatten.
Spritsa glasyren över bullarna när de har svalnat.

Sen får vi röra oss ordentligt. Då gör det inget att vi har satt i oss 225 g smör tillsammans.

6 kommentarer:

Jane Morén sa...

Farliga bullar...då klickade jag mig snabbt fram till ditt inlägg. Det ska mycket till för att jag ska läsa recept, men det här var roligt!

Granne med potatisodlaren sa...

Tack. Prova, de är goda, onyttiga och doftar vanilj.

Jenny sa...

Åh, smaskens!!

Granne med potatisodlaren sa...

Tur att mina döttrar har ätit upp de flesta bullarna. De kräver mycket motion när man har stoppat dem i magen.

Ulrika sa...

Ser jättegott ut. Ingenting för mig.

Granne med potatisodlaren sa...

Jo då. Du är ju i farten hela tiden. Du om någon klarar av en farlig bulle.