torsdag 25 mars 2010

Här står klockorna stilla.

Igår såg vi Uppdrag granskning på TV1. Gjorde ni? Det handlade om hur ett helt samhälle, Bjästa, i Ångermanland vägrade att förstå att en ung våldtäktsman är just det. Att han först har våldtagit en 14-årig flicka och sen en 17-årig flicka. Dåd som han är dömd för med DNA-bevis.
Men i Bjästa med hjälp av Facebook och andra sociala medier sprids förtal om flickorna. Pojken, han är en hjälte.
Trots att han är dömd för våldtäkt på den yngre flickan bjuds han in till skolavslutningen i kyrkan av prästen. Våldtäktsmannen är visserligen dömd till besöksförbud. Men det bryr sig inte Guds tjänare om. Prästen tycker att det är tjusigt att pojken delar ut dyra blommor till sina klasskamrater som slutar i grundskolan.
Flickan som han våldtog på skolans toalett hon kan inte gå på sin egen skolavslutning. Hon tvingas flytta till Stockholm.
Skolavslutningskvällen avslutas med att han våldtar ytterligare en flicka i ett omklädningsrum nere vid stranden.
Han fälls även för denna våldtäkt med DNA-bevis och vittnesmål från stranden.
Men i Bjästa är han oskyldig. På gatorna vandrar ungdomsledare, lärare och REKTORN som på fullt allvar säger att de måste vara neutrala. Att de inte får ta ställning för flickorna mot våldtäktsmannen.
Prästen tycker fortfarande synd om pojken. Undrar vad biskopen i Härnösand ska göra?
Det är Tuulikki Koivunen Bylund som är biskop sen i november.
Klockorna står stilla i Bjästa. Gör dom det i övriga landet?

4 kommentarer:

Jenny sa...

Vad är det för j-vla lärare, ungdomsledare, rektorer och präster? Vad ligger bakom deras bisarra försvar av en våldtäktsman? Har han inflytelserika föräldrar i kommunen eller?

Granne med potatisodlaren sa...

Ja det undrar jag också. Prästen verkade inte verklig. Han fortsatte att beklaga att pojken for illa trots att han visste att han var dömd för två våldtäkter.
Och han ansåg inte att det var hans problem att våldtäktsmannen hade besöksförbud och inte fick gå på avslutningen.

Jane Morén sa...

Verkar vara ett helt sjuk samhälle med stort kvinnoförakt hos de ledande männen. En livsfarlig plats för kvinnor i alla åldrar att vistas på. Helt horribelt!

Granne med potatisodlaren sa...

Inget har hänt sen jag var ung. Men då fanns det inte datorer och mobiler att sprida lögner med. Jag hoppas verkligen att många förstår att det inte är av en slump detta kunde hända i Bjästa.