onsdag 24 mars 2010

Tio grader kallt men solen värmer ändå

Känner ni hur solen värmer upp snön och isen?
Trots tio minusgrader kändes morgonen inte bister. Plogkarmarna har växt med många centimeter i natt när de skrapade vägen. Nu ser vi asfalt. Och i söder mitt på da'n behöver vi gummistövlar.
Det är ett vårtecken som jag älskar. Ja, att plaska i vattenpölar med mina finska gummistövlar.
Jag köpte dem en vårdag när plusgraderna strömmade upp från sydväst och vi satt i Kemi hamn och njöt av solen. Det var en dag när temperaturen steg med mer än tjugo grader. Började med alla tjockkläder på och slutade med att sitta i t-shirt i solen med våta fötter. Då var det skönt med nya gummistövlar så att jag kunde plaska torrskodd.

2 kommentarer:

Annika sa...

På något konstigt sätt tycker jag att du och alla andra som bor närmare polcirkeln än vad jag gör är så tappra! Jag inbillar mig att det krävs ett särskilt kynne,ett starkt, för att orka.

Granne med potatisodlaren sa...

Tapper känner jag mig inte. Snarare medveten om att hälsan är mycket sämre här uppe och livslängden kortare. Det är många faktorer som gör att det är så men nov, dec och jan är tre. Nu tycker inte jag att midvintern är värst. Jag tycker att tiden från snösmältningen till riktig grön vår är tyngst. Våren är ofta bara två veckor och sen blir det sommar.