lördag 22 maj 2010

Det krävdes en enkel frågaNär jag gick på journalisthögskolan för många år sen var det en uppmaning som många föreläsare återkom till. Ja, ni vet de där då potenta manliga journalisterna som hade gjort scoop. De avslutade gärna sina föreläsningar med: -Vill ni göra ett scoop ta reda på vad Silvia Sommerlaths pappa gjorde på 1930-talet och under det andra världskriget.

Det gjorde ingen då. Inte ens dessa medelålders journalistikens kanoner vågade publicera en genomgång av Drottningens fars nazistiska förflutna.


Först nu 2010 fick Drottning Silvia svara på en fråga, i TV4s bröllopsreportage, om sin far. Och hon svarade att han varit med i partiet sedan 1934. Sedan svarade hon som en lojal dotter med samma förklaringar som hon var uppväxt med.

De förklaringarna duger inte i Tyskland. Där har hennes svar exploderat i media.

DN har skrivit mer om detta i sin pappersupplaga.

Idag är det hänryckningens tid. Och jag bara njuter av häggdoft och de fina klematis sibirica. Om allt blir som jag tänkt mig tar jag lite bilder och visar dem på Eva´s galleri och kafé.

Kom och njut  av blomprakt och sommartid.

2 kommentarer:

kajsastina sa...

Intressant om drottning S´s pappas bakgrund. Allt detta försiktiga tassande runt kungahuset av journalisterna gör mig förgrymmad.
För övrigt känner jag att häggen här i Stockholm har exploderat i blomning. Det har gått för fort somvanligt.
Trevlig pingst!
/kajsastina

Granne med potatisodlaren sa...

Ja, häggen blommar fort ut men då kommer ju syrenen. Vi har fått svalare väder så här håller det sig nog ett tag framåt. Glad pingst.