lördag 29 maj 2010

Det tog bara någon minut

att säga ja till varandra. Det tog mycket längre tid för alla gäster att sätta sig. Idag är det 23 år sedan jag snubblade i trappan till Rättscentrum. Ja, det vet jag för min fina morbror S filmade när J och jag gifte oss.

Solen sken och alla björkar fick musöron. Vi hade ett rum i vår lägenhet som var enormt. Där hade vi dukat för 40 gäster. Maten lagade mina mostrar och jag. Min mamma gjorde Waldorfsallad. (Kocken han kom inte för han var sur på sin fru.)

Det var första gången min mormor Signe flög i sitt liv. Hon älskade att gå omkring i Luleå. Hon tyckte att det var som att komma tillbaka till hur det var på Söder när hon var ung.

Fotot var så blekt att jag har använt photoshop för att få lite liv i det.

11 kommentarer:

kajsastina sa...

Vilket fint minne. Gamla foton är svåra att återanända, men man ser det som är viktigt. 23 år är enlång tid.
trevlig helg
/kajsastina

Jane Morén sa...

Ja vilket levande beskrivet minne. Men som fotograf blir jag förskräckt när jag hör ditt foto så blekt, du har väl negativet någonstans eller en kopia?

Anonym sa...

23 år! Och säkert minns du dagen som om den var nyss, härom veckan!

Granne med potatisodlaren sa...

Foto är blekt för att det finns på utsidan av en minnesbok från vårt bröllop. Jag har andra kopior. Bara jag visste var.

Det känns som för någon månad sen. Hur det nu går till. Tack Jane för din uppmuntran och Kajsa-Stina och Carina för era kommentarer.

Jenny sa...

Grattis på bröllopsdagen Eva och "J"!
23 år!! Det är en imponerande lång tid det.

Evas värld sa...

Eva, vilket fint minne, jag blir glad av att läsa det och glad av att du vill berätta, det var nog en fin dag - och ni håller ihop än. Härligt!

Granne med potatisodlaren sa...

Tack vad ni är rara. Det är ett fint minne. Som vi som alla andra borde ta fram och tänka på dåd och då.

Ancan sa...

Tänk 23 år...
Vad mycket ni måste hunnit uppleva tillsammans - så många minnen !
Grattis!

Granne med potatisodlaren sa...

Tack! Det finns mycket att minnas. Och mycket att glädjas åt.

Maria Moln sa...

Grattis ni två! Hoppas ni firade med något gott och trevligt. Det är ni verkligen värda. Idag firade vi Mors dag med stora präktiga liljekonvaljer som vi plockade på landet och sedanin till sta'n och åt Rättviksglass den godast. De har fem sorters youghurtglass och säkert tio sorbeter. Önskar du dig en kula persika och en smultron-jordgubb, eller kanske en chili-choklad?

Granne med potatisodlaren sa...

Tack Maria! Vi bara vilade och hoppades på att vi skulle må lite bättre idag. Och det gjorde vi. Igår lagade S middag och idag gjorde hon det igen. Vi fick rabarberkompott med vaniljyogurt och kaksmulor. Det är supergott. Jag skulle nog välja en citrusglass med smultronsorbet...om det går för sig. Det låter verkligen gott.