tisdag 25 maj 2010

Françoise Hardy - la pluie sans parapluie - Passande idag.

10 kommentarer:

Jenny sa...

Francoise tillhör en av mina absoluta favoriter! Hon finns såväl i cd-spelaren som inramad och uppsatt på väggen hemma i mitt arbetsrum - en bild där hon har en röd glödlampa på huvudet.
Jag brukar även sjunga några av hennes låtar när jag uppträder med min jazztrio, bl.a. "Comment te dire adieu". Annars är jag också förtjust i "Träume" och "Le Soleil". Vilken är din favorit?

Ps. Hur fick du till cediljen på "c:et" i Francoise?

Granne med potatisodlaren sa...

Jag hittade igen henne idag. Så nu ska jag lyssna på Spotify. Jag har flyttat texten från Youtube det är därför cediljen sitter där den ska. Borde skaffa mig bättre kunskaper om var den finns dold i tangentbordet.
Vi tycker lika om mycket Jenny. Din affisch låter som om den är så genial som vissa bilder är.

Granne med potatisodlaren sa...

Tant de belles choses gillar jag sen förr.

Gilles sa...

La pauvre Francoise est toujours aussi mediocre et sa voix volontairement soufflée toujours aussi incomprehensible. Remarque, c'est pas grave,de toute facon il y a si peu à comprendre. Vous allez tout de même pas nous faire croire que vous trouvez cela bien?

Evas värld sa...

Bengt Eriksson skrev så fint om hennes nya cd idag på LO-tidningens blogg. Vill ha den. Har aldrig slutat lyssna på henne. ç - tryck på alt och c Jenny så blir det en cedilj! Jag brukar alltid trycka på alt + bokstaven när det är något jag vill ha fram och ibland funkar det!

Evas värld sa...

http://lotidningenkultur.wordpress.com/2010/05/25/cd-v-21-francoise-hardy/

Jenny sa...

Eva, jag har också märkt att vi tycker lika om mycket. Roligt och intressant!

Granne med potatisodlaren sa...

Gilles, c'est l'ambience. Idag lyssnar alla på den pyttelilla rösten Charlotte Gainsbourg, och vi nynnar med Francoise H. Och så är titeln på låten så passande idag när det är hällregn.

Granne med potatisodlaren sa...

Tack, Eva för tipset. Att lyssna på hennes musik är lite grann som att lukta på en parfym från sjuttiotalet. En tidsmaskin.

Jenny, det är kul att upptäcka saker tillsammans med dig. Ovanligt att hitta en person som jag inte känt länge och som har samma smak.

Jenny sa...

Håller med dig, jag gillar också att gå på upptäcksfärd med dig.

Ps. Tack Eva S för tipset! "Alt" är allt en bra knapp på tangentbordet. ;)