måndag 24 maj 2010

Inte bara regntunga skyar

Nu drunknar jag i häggens doft och gläds.

Det är den, bara den, som gör denna dag till en försommardag. Himmelskt, nu när luften är fylld av iskalla mikroskopiska regndroppar.


Hela trädgården får nytt liv. Nu får jag använda mina stövlar.

I dag räknar vi tiden mellan hägg och syren.

11 kommentarer:

Evas värld sa...

Den ljuva tiden! Men jag tror att syrenerna redan blommar i mitt hus i mitt gamla Enskede, dit ska jag på lördag och titta på syrener över staket.

Granne med potatisodlaren sa...

Ja,Finns det inte syrener nära Nytorget? Äsch. Jag förstår att du vill se de syrener som varit dina. Tiden mellan hägg och syren är så speciell med all doft och allt ljus. De två varma veckorna har gjort att allt vaknat minst två veckor tidigare än vanligt.
Det tar normalt minst två veckor innan syrenen slår ut. Nu får vi se om det går fortare.

Monika Häägg sa...

Häggen är verkligen min blomma!
Säger en Häägg

Ancan sa...

Det gäller att njuta av varje sekund nu, det är på dessa minnen vi ska överleva kalla o mörka vinternätter :)

Annika sa...

Jag tycker att denna tid går så snabbt men den verkar gå ännu snabbare uppe hos er! Nu är häggen överblommad, tyvärr, och de första syrenerna har slagit ut.

Maria Moln sa...

Å, vad grönt och skönt det ser ut! Härligt om det får gå någon tid mellan hägg och syrén. Här har det gått så fort att de kommit båda två. Såg ståtliga exemplar av båda idag.

Granne med potatisodlaren sa...

Ja, Monika du har ett fint efternamn.

Tiden mellan hägg och syren kan vara upp till en månad. Men väldigt ofta är den bara någon vecka. (Ett genomsnitt på två veckor). Då är det bara att försöka vara hänryckt. För allt är vackert och ljuset försvinner aldrig.

Ikväll ösregnar det och jag hoppas på att alla plantor växer fort.

Anonym sa...

Oj, så underbar! Jag förstår att du njuter!

Granne med potatisodlaren sa...

Ja, Carina det är min bästa tid.

Evas värld sa...

Eva, underbart, jag hoppas du tar dig tid att vara hänryckt! Jo det finns syrener överallt nu, men som sagt "mina" syrener i Enskede det är något speciellt och hjärtknipande. Som tur är har jag syrener som blommar senare på ön också.

Granne med potatisodlaren sa...

Syrener är som en startpunkt på den riktiga sommaren. Ett år när jag jobbade i Boden blommade syrenerna tre veckor tidigare än här i byn. Men jag började med att lukta på syrener i Skåne. For till Sörmland och där slog de ut när jag kom fram. En försommar som jag minns med glädje och lite saknad. I år blir nog skillnaderna inte lika stora.