lördag 5 juni 2010

Sverige bäst!

Läs denna debattartikel i Svd. Den tar upp hur  författarna Richard Wilkinson och Kate Pickett som skrev Jämlikhetsanden och andra välfärdsforskare räknar på var vi människor har det bäst. Denna gång är det Tällberg foundation som har vägt samman olika index. Som bilaga till artikeln finns en Pdf-fil som visar alla siffror.

Jag undrar vad Stefan Fölster ska hitta på nu. Förra gången när han försökte misskreditera Richard Wilkinson och Kate Pickett då fick han ge upp. De bägge forskarna gjorde klart för honom att Svenskt Näringsliv inte är kända för att hålla sig till fakta.


Heja Sverige! I morgon på nationaldagen ska jag  lyssna på musik och vara med och inviga Havremagasinet i Boden. Ett konstgalleri på 3 600 kvadratmeter i Norrlands vackraste byggnad.

Jag vill citera Peter Swedenmark: Men visst finns det mycket att fira i Sverige. - Exempelvis att landet inte kapar båtar på internationellt vatten och skjuter ned fredsdemonstranter.

3 kommentarer:

Evas värld sa...

Men jag får ju skämmas att jag inte läst den boken än! Bra att du påminner.

Granne med potatisodlaren sa...

Inte skämmas. Bara längta efter att få läsa varför det inte är de rikaste länderna som har bäst välfärd och hälsa. Det var en fråga som jag inte kunde få svar på förut.

Svante Berg sa...

Hej, ja visst är Sverige bäst, o Fölster + Svensk Näringsliv talar tyst eller försöker svartmåla, synd (eller medvetet?). Nåväl, jag har samlat i 4 år allt det som vi är bäst på i min blogg. Läs mer på:
http://sverigearbast.blogspot.com

ps. tror oxå att jämlikhetsidealet är förklaring till vi är så bra, kanske därför Fölster är så skraj!? ds