lördag 10 juli 2010

Min dator tjuter och vill inte det jag vill.

Nu är den helt slut.
Datorn.
Den tjuter och gnäller.
Jag räknar bakåt och inser att den fyller sex och ett halvt.
Måste byta. Måste bestämma mig för vilken dator.
En stor bärbar, en liten bärbar, en stationär liten.
Jag vet inte hur jag ska kunna bestämma mig.
Måste.
Eller så bestämmer jag att jag väntar till efter semestern.
Får nöja mig med den pyttelilla, utan photoshop.
Om jag kan klara det.

6 kommentarer:

Jane Morén sa...

Samma här, min dagtorn har fått jobba hårt under fem och halvt år och nu är helt slut. Nu startar jakten på det bästa valet, det är alltid lika tidskrävande, men akut.

Granne med potatisodlaren sa...

Om du kommer på något bra, snälla berätta. Jag känner mig som icke läskunnig när jag talar med en försäljare. Brukar ta med Signe för att de ska anstränga sig.

Jane Morén sa...

Absolut. Såg förresten att jag skrivit dagtorn istället för datorn, det var lite kul.

Granne med potatisodlaren sa...

Dagtorn, det är ett vackert ord. Jag har märkt att jag skriver fel men min hjärna läser som om det var rätt. Den fyller i och flyttar bokstäver och ibland så skapas ord som jag aldrig tänkt. Det är då jag kommer på att hjärnan är helt fascinerande.

Sophie R sa...

Du Eva som är så kreativ och uppskattar fin design och vackra saker borde ju, som om det inte var självklart, skaffa en macbook. Finns inget att tveka om. Om du har program som du älskar (photoshop) och som kräver windows (kanske photoshop?) så kan du ha både windows och OSX som operativsystem. det går på en mac. allt går på en mac. och så är de de mest användarvänliga och fina datorer som finns. om du bestämmer dig för det så har du kraftigt avgränsat dina val, eftersom det slutligen bästa saken med mac är att det inte finns så många att välja på. du väljer typ färg och så lite prestanda saker som du kan överlåta till signe. that's it. jag lovar, du kommer aldrig att vilja ha en pc igen.
Kram!

Granne med potatisodlaren sa...

Tack för tipset. Min support, Jan, säger upp sig säger han om jag skaffar en Mac. Men nu när du har berättat att Windows går att köra kanske jag kan övertyga honom. Ska göra ett försök att visa honom din kommentar. Hoppas ni har det bra i Lyngen. Kram till dig och B.