onsdag 4 augusti 2010

Dimmig morgon

I radion sitter Gunnar Axén och talar rakt ut i dimman. Utanför fönstret döljer dimman. Han hoppas väl att svadan ska dölja det han egentligen säger. Enligt ordföranden i socialförsäkringsutskottet så beror de sjukas ökade svårigheter och att deprimerade tar sitt liv på att medierna berättar om den nya sjukförsäkringen. Inte kan deras  sjukdom försvåras på grund av att försäkringskassan utsätter svårt sjuka för beslut som de inte kan förhålla sig till.

Nej, i Gunnar Axéns dimhöljda värld finns det inte sjuka människor. Det finns bara sjukskrivna människor som inte hör hemma i sjukförsäkringen. De som får sjukpeng blir sjuka av att de har ersättning från försäkringskassan. Vilket innebär att när de får ett beslut om att de inte ska få sjukpenning så är de så sjuka att de inte klarar av att få detta besked. Det är därför dessa sköra människor tar sitt liv. Inte av oron för att de inte ska klara av att leva utan pengar.

Dimmigt! Oklart! Gunnar Axén, försäkringskassan påpekar själva att bara TVÅ procent av de sjukskrivna som hamnat hos arbetsförmedlingen har ett arbete efter ett år. De flesta är för sjuka för att kunna arbeta är myndigheternas slutsats.

4 kommentarer:

Maria Moln sa...

Vilken överraskning! Är de sjuka?!Kan ingen se till att Gunnar Axén får lämna sin post eller kanske prova på lite sjukdom själv.
Din bild är trolsk och spännande Eva.

Granne med potatisodlaren sa...

Tack för att du såg. Bilden är morgonens kreativa resultat. Gunnar Axén; han kanske behöver lite kreativa tankar.

Jane Morén sa...

Ja det är så upprörande hur man sparkar på folk som redan ligger ner.

Din bild är helt underbar och påminner mig om den sommaren jag tillbringade i Cornwall 1982 i trolsk och sagolikt vacker natur med mycket dimma.

Granne med potatisodlaren sa...

Cornwall är en av de platser som jag längtar till. Det har jag gjort länge.

Det var en magisk morgon igår. Tack, Jane för din uppmuntran.